Ateliere dezvoltare personala

ateliere dezvoltare personala Spring Events workshop Atelierele de dezvoltare personala au fost create pentru oamenii dornici de evolutie. Oameni care stiu ca toata viata e un proces de invatare si descopera ca fiecare informatie noua le ofera o noua perspectiva asupra lumii si asupra lor la nivel personal.

Sunt foarte multe optiuni de dezvoltare personala si fiecare o alege pe cea care ii corespunde cel mai bine.

Unii aleg nlp-ul ( programare nourolingvistica), o stiinta relativ noua  care ofera un ansamblu de metode si practici de dezvoltare pentru oamenii pasionati de gandire pozitiva aplicata. Exista astfel centre de nlp training care iti ofera prin cursuri acreditari de nlp practioner, nlp master, nlp coach, diverse grade de a practica si apoi de a invata si pe altii toata aceasta metodologie.

Altii  aleg calea clasica: a cartilor. Exista din ce in ce mai multe carti de psihologie si de dezvoltare personala, exista si bloguri unde gasesti recomandari pentru cele mai citite carti din diverse domenii care vizeaza dezvoltarea personala, totul in sensul ajutarii noastre de a face cele mai potrivite selectii.

Din ce in ce mai mult, apar ateliere de dezvoltare personala pentru copii. Sunt foarte utile, mai ales ca sistemul scolar formal a ramas aproape la fel de ineficient si rudimentar in a oferi cu adevarat un sprijin pentru copii in sensul dezvoltarii abilitatilor lor.

E o sansa extraordinara pentru ei sa evolueze intr-un mod mult mai pragmatic decat s-a intamplat pentru marea majoritate dintre noi, cei adulti.

Tot in acest proces, oamenii constientizeaza ca la baza dezvoltarii personale sta autocunoasterea pentru ca fiecare din noi are alte ‘setari’ si in functie de ele si programul personal de dezvoltare trebuie adaptat. Asa cum un program de dieta sau  sport trebuie ‘customizat’ pe specificul nostru organic, la fel e si cu dezvoltarea personala.

Autocunoasterea ne ajuta sa descoperim cele mai bune tehnici de dezvoltare personala si putem face asta prin mai multe metode: daca suntem autodidacti, putem consulta materiale si carti de dezvoltare online sau tiparite, daca vrem sa avem confirmarea unui specialist mergem la training-uri de dezvoltare personala.
ateliere dezvoltare personala

Acestea sunt in esenta workshop-uri de comunicare care pe langa faptul ca ne ajuta sa acumulam informatii noi , ajuta mult dezvoltarea abilitatilor de comunicare si interactiune, atat de necesare in atat de multe ipostaze din viata noastra fie ea profesionala sau personala.

Si deloc de neglijat, oamenii aleg de multe ori aceste oportunitati de a petrece timp cu altii ce au aceleasi interese si aceeasi curiozitate pentru ca cele mai multe astfel de workshop-uri de dezvoltare personala sunt create in asa fel incat sa fie in egala masura buna-dipozitie si  relaxare. Acestea sunt  ingrediente pe cat de necesare in contextul vietii stresante pe care o traim, pe atat de utile in a-ti da exact acea stare de spirit care sa te ajute sa asimilezi mult mai usor informatiile,  de altfel la mult mai incarcate emotional cat si cognitiv.

Toate aceste schimbari , de altfel dloc usoare se fac doar cu ajutorul emotiilor noastre pentru ca scopul pe care l-am avut in minte inca de la inceput era sa fim mai impliniti si mai fericiti.

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: